Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Fazantveren

  • Hans Langeler

    Wie kan mij helpen aan 10 fazantveren afmeting tussen de 90cm en 110.

    Graag hoor ik van u.

  • van der burght william

    wie heeft ervaring met fazantenkuikens die op het punt staan om uit het ei tekomen en het ei aanpikken en vervolgens sterven. en hoe zou het komen dat verschillende kuikens kromme tenen hebben

  • Marina

    Hier staat een heleboel informatie over het broeden en uitkomen van de eieren, misschien dat je er wat aan hebt.

    http://broedpagina.homestead.com/index1.html

  • dennis

    Wellicht is de luchtvochtigheid te laag. Daardoor kan het velletje onder de schaal uitdrogen waardoor het “taaier” wordt en de kuikens er niet doorheen komen. Opvallend is dat het schijnbaar geen incident is maar bij de gehele kweek voorkomt?

  • Filip

    Je kan het makkelijk zien. Als je het ei open maakt zul je zien dat het gedeelte dat opengepikt is wit ziet en dus uitgedroogd is

  • dendany

    Temperatuur

    De ideale temperatuur in de broedmachine bedraagt 37.8° C, maar het is geen ramp als deze schommelt tussen 37.6°C en 38°C. Als de temperatuur hoger is dan 38,5°C bestaat de kans dat de eieren vroeger zullen uitkomen en dan kan het zijn dat de kuikens afwijkingen hebben zoals o.a. kromme tenen. Een te lage temperatuur kan eigenlijk niet veel kwaad. De eieren zullen dan iets later uitkomen, maar het is natuurlijk beter om de ideale broedtemperatuur aan te houden.

    Temperatuurschommelingen van ongeveer 0.5°C zijn zelfs goed voor de embryo’s want hierdoor wordt de weerstand versterkt. Te grote temperatuurschommelingen zullen een zeer negatief effect hebben op de uitkomst van de eieren.

    van der burght william schreef:

    >

    > wie heeft ervaring met fazantenkuikens die op het punt staan

    > om uit het ei tekomen en het ei aanpikken en vervolgens

    > sterven. en hoe zou het komen dat verschillende kuikens kromme tenen hebben

  • dodo

    hallo